Med spesialmaskiner går det raskt unna når Steinar Kristoffersen AS legger belegningsstein, men vel så viktig: Her får du et underlag som er slitesterkt, tåler tung belastning og har lang levetid.

– For de som ønsker et dekke som holder lenge og som skal tåle tung belastning, er belegningsstein det mest gunstige valget.

Det forteller Steinar Kristoffersen, daglig leder i steinleggerfirmaet Steinar Kristoffersen AS.

Med 18 års erfaring fra bransjen, leder han i dag Nord-Norges største aktør på maskinell legging av belegningsstein. Og det går raskt unna når hans ansatte er i gang.

Daglig leder Steinar Kristoffersen hos Steinar Kristoffersen AS.
Daglig leder Steinar Kristoffersen hos Steinar Kristoffersen AS.

– Når vi kommer inn i prosjektene er det helt i sluttfasen og da har kundene det travelt med å få tatt anlegget i bruk.STEINAR KRISTOFFERSEN

Se video under:

Kristoffersen sier det med et glimt i øyet, men faktum er at firmaet hans kan være med på å korte ned byggetiden til et prosjekt. Steinar Kristoffersen AS har flere steinleggermaskiner som legger en hel kvadratmeter av gangen. På store flater kan bedriften legge ca 700m2 pr dag med en maskin.

Slitesterk og gunstig økonomisk

Steinar Kristoffersen AS er en foretrukket partner for entreprenører på større prosjekter over hele landsdelen. Deres typiske arbeidssteder er havneområder, vare- og industriterminaler, sorteringsanlegg hos avfallsselskap, parkeringsplasser og parkeringshus. 

Steinar Kristoffersen AS er en foretrukket partner for entreprenører på større prosjekter over hele landsdelen

– Belegningsstein er veldig slitesterk og svært godt egnet til tung belastning. I tillegg tåler den også punktbelastning godt, for eksempel ved at en container står plassert lenge på samme plass, forteller Kristoffersen.

Steinens holdbarhet og lange levetid gjør den også over tid til det mest økonomiske valget for kunden.

Fra Steinar Kristoffersen AS sitt oppdrag med å legge belegningsstein ved Infinitum sitt nye anlegg i Bjerkvik. 

Ved det nye bygget til Infinitum i Bjerkvik, som tar imot returpant fra hele Nord-Norge jobber Steinar Kristoffersen AS med å legge belegningsstein på et ganske så stort uteareal. 

– Ved Infinitum sitt anlegg blir det lagt ca 7000 kvm med belegningsstein .

De ansatte hos benytter spesialmaskiner i jobben med å legge belegningsstein ute hos kundene.

Av store prosjekter trekker Kristoffersen blant annet frem:

  • Posten Bring Tromsø – 14000 kvm
  • Posten Bring Bjerkvik – 14000 kvm
  • Stormyra kontrollstasjon – 12000 kvm
  • Infinitum Bjerkvik – 7000 kvm
  • Tromsøterminalen – 10000 kvm
  • Østbø Bodø – 8000 kvm

Gjenbruk

Steinar Kristoffersen AS bruker hovedsakelig stein fra ASAK sin fabrikk i Bodø, som er Norges nordligste fabrikk.

– Vår belegningsstein er miljøvennlig – den kan gjenbrukes og er kortreist, og legger igjen minst mulig CO2 langs veiene. Vi tar den med båt fra fabrikk til nærmeste kai, så det er kun det siste stykket mellom kai og prosjekt at den fraktes langs vei. 

Belegningssteinen fra Asak som Steinar Kristoffersen bruker er miljøvennlig – den kan gjenbrukes og er kortreist, og legger igjen minst mulig CO2 langs veiene.

Som gjenbruk kan knust eller gammel stein gå direkte inn som fyllmasse et annet sted.

– Steinen trenger ikke å skilles fra noen andre materialer eller å kjøres til et spesielt deponi, ettersom steinen ikke inneholder noen form for kjemikaler eller oljeprodukter.

Oppdrag i kø

Kristoffersen forteller om en økende oppdragsmengde de siste årene og ordreboka er allerede fulltegnet for 2022 og deler av 2023.

Den daglige lederen er fornøyd med den store etterspørselen etter belegningsstein og bedriftens tjenester.

På ordreblokka står blant annet Rema 1000 sitt lagerbygg i Bjerkvik, Brannskolen i Tjeldsund og to prosjekter på Narvikterminalen for tur i senere i år. I 2023 skal det blant mye annet legges 14000 kvm belegningsstein på et industriområdet på Børøya ved Stokmarknes så de ansatte blir ikke arbeidsledig med det første.

– Bare i år regner vi med å legge ut cirka 70 000 kvadratmeter, avslutter Steinar Kristoffersen, daglig leder i Nord-Norges største aktør på maskinell legging av belegningsstein.